Motorrijlessen
Wij houden zelf enorm van motorrijden en vinden het daarom belangrijk dat elke les voor jou net zo leuk is als voor ons. We vinden het bieden van dat nét beetje extra erg belangrijk. Wij proberen daarom altijd op de motor te volgen, zodat wij onderweg ook nog voorbeelden kunnen geven en aan de hand van echte situaties in het verkeer nóg beter kunnen uitleggen.
Voertuigbeersing
Het eerste onderdeel van jouw rijopleiding is de voertuigbeheersing. Hier leer je op terrein alle vaardigheden die je op de weg nodig hebt als motorrijder. Je leert rijden in de buitengebieden en daar omgaan met bochten onder snelheid, of het juist enorm langzaam manouvreren net als in de files waar jij straks heerlijk tussendoor kan rijden.
Verkeersdeelneming
Het tweede onderdeel van jouw rijopleiding is verkeersdeelname. Hierin leer je omgaan met de verkeerssituaties op de weg. Ook leer je het aangepaste rijgedrag wat bij jou als (toekomstig) motorrijder hoort. De juiste technieken uit de voertuigbeheersing komen hier ook weer in terug.
Theorie
Net als bij een autorijlessen, moet je bij motorrijlessen ook je theorie-examen behalen voordat je praktijkexamen mag doen. Hier heb je alle tijd voor, deze hoef je pas in bezit te hebben op het moment dat wij je examen 'verkeersdeelneming' samen gaan inplannen.
Op welke categorie motorfiets mag ik rijden?
Begin je op je 18e jaar met rijlessen? Dan kan je alleen je rijbewijs behalen voor de categorie A1.
Ben je 20 jaar als je start met rijlessen? Dan start je op categorie A2.
Hierna moet je altijd een nieuw examen doen voor een zwaardere categorie. Dit geldt voor zowel het A1 en A2 rijbewijs.
Start je op je 21e jaar bij ons met motorijden? Dan doe je examen op een zware motorfiets voor het rijbewijs A2 met code 80. Na twee jaar wordt dit automatisch omgezet naar het rijbewijs 'onbeperkt', of op moment dat je 24 jaar oud wordt.
Ben je 24 jaar of ouder? Dan doe je gelijk examen voor het rijbewijs 'onbeperkt'.